Την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας για την ασφαλέστερη και ποιοτικότερη απολύμανση στις σχολικές δομές του επιστράτευσε ο Δήμος Λαγκαδά προκειμένου να θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές έναντι του Covid-19.
Ειδικότερα, προχώρησε στην προμήθεια ειδικών ρομποτικών μηχανημάτων που απολυμαίνουν και εξοντώνουν τον ιό σε κλειστούς χώρους γρήγορα, στοχευμένα και αποτελεσματικά. Τα συγκεκριμένα ρομπότ έχουν τη δυνατότητα να απολυμαίνουν χώρους έως και 700τμ., ενώ η διαδικασία της απολύμανσης δε διαρκεί περισσότερα από 6 λεπτά. Το απολυμαντικό προϊόν που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένο υγειονομικά και δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία. Είναι χαρακτηριστικό πως το ρομπότ μπορεί να κάνει απολύμανση και ταυτόχρονα κάποιος να εργάζεται στον ίδιο χώρο.
 
Τα ρομποτικά μηχανήματα παρέλαβαν χθες ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χαράλαμπος Αϊβαζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και πρόεδρος της Β’θμιας Σχολικής Επιτροπής, Ελισάβετ Κοτσώνη.
Τα καινοτόμα ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν τόσο στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Λαγκαδά, όσο και σε άλλες υπηρεσίες και δομές ή όπου αλλού προκύπτει ανάγκη αποτελεσματικής απολύμανσης.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.