Με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών, κορυφώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Έπος του 1940.

Παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας, οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας σε όλο το Δήμο Λαγκαδά.

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί του εορτασμού της ιστορικής επετείου, ενώ ακολούθησε η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από το Δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη.

«Το ΌΧΙ του Μεταξά ήταν το Όχι του Ελληνικού λαού. Άλλωστε στην ιστορία πάντοτε υπήρχε ένα όχι, πάντα υπήρχε ένα «Μολών Λαβέ». Η  μικρή Ελλάδα συνέβαλε αποφασιστικά στην τελική νίκη των συμμάχων. Με τους χιλιάδες νεκρούς, θύματα και αγνοουμένους, ανάμεσα και τους και δικοί μας άνθρωποι, τα ονόματα των οποίων, κοσμούν τα Ηρώα της κάθε τοπικής κοινότητας του Δήμου μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Ταχματζίδης.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής και μνήμης στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940 πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Λαγκαδά.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Αναστασιάδης, Παντελής Αιβατζίδης, Γεώργιος Προκοπίδης, Άννα  Σαρίκου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Αλέξανδρος Πατσιαλάς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκαδά, Αστέριος Καραγιοβάννης, εκπρόσωποι του Γ' Σώματος Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Λαγκαδά

καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα διακριτικά λάβαρα των συλλόγων τους.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.