2

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε, στις 8/ 06/ 2021 το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο της 5ης ομάδας του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τις Εξαρτήσεις σε 14 Δήμους-μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ. 

Ιωάννης Ταχματζίδης: " Ως γιατρός, θα ήθελα να επισημάνω την τεράστια σημασία της πρόληψης για την προσωπική υγεία όλων. Για το λόγο αυτό, η σημερινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική. "

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με τους Δήμους: Αβδήρων, Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Δράμας, Ελασσόνας, Ι.Π. Μεσολογγίου, Καλαμαριάς, Λαγκαδά, Λήμνου, Λοκρών, Μεσσήνης, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Παλαμά, Παπάγου-Χολαργού υπό την Aιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διοργάνωσαν την Τρίτη 8 Ιουνίου, το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά».  Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας Zoom.

Η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση που αναπτύχθηκε είχε ως θέμα τις «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε στο τέλος της παρουσίασης η συζήτηση του κ. Χατζή με τους συμμετέχοντες, μετά από πολλά ερωτήματα και απορίες που του τέθηκαν σχετικά με τις εξαρτήσεις.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης δήλωσε: «Η σημερινή δράση που οργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Λαγκαδά στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για ζητήματα υγείας με απώτερο σκοπό την πρόληψη. Ως γιατρός, θα ήθελα να επισημάνω την τεράστια σημασία της πρόληψης για την προσωπική υγεία όλων. Για το λόγο αυτό, η σημερινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η θεματική της σημερινής δράση έχει ξεχωριστή σημασία ιδίως για τη νεολαία, αφού αφορά ζητήματα τα οποία επηρεάζουν άμεσα την υγεία των εφήβων . Οι εξαρτήσεις, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, τα ατυχήματα, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κ.α. είναι φαινόμενα που εκδηλώνονται κυρίως στους εφήβους και απειλούν άμεσα την υγεία τους. Καλούμαστε , λοιπόν, μέσω αυτής της δράσης να ενημερωθούμε για τα ζητήματα αυτά ώστε να προστατέψουμε την υγεία μας, αλλά και την υγεία των συνανθρώπων μας. Χαιρετίζω, λοιπόν, την εκδήλωση και συγχαίρω από βάθους καρδιάς όλους τους συντελεστές».

Το επόμενο και τελευταίο θέμα που θα ακολουθήσει είναι η «ΕΦΗΒΕΙΑ», ολοκληρώνοντας τον κύκλο των παρουσιάσεων.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.