μενού

Κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα για τη Μείωση των επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές.

Η ημέρα αυτή θεσμοθετήθηκε το 1989 από τον ΟΗΕ με σκοπό να προωθήσει παγκοσμίως στάσεις και πολιτικές που στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των καταστροφών μέσα από τη σωστή προετοιμασία, την πρόληψη και τον περιορισμό των επιπτώσεών τους.

Είναι μια μέρα που οι κοινωνίες και οι άνθρωποι μπορούν να γιορτάσουν τα αποτελέσματα των δράσεών τους και να συμβάλουν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στη διάδοση ορθών πρακτικών και στάσεων. Είναι επίσης μια ευκαιρία για να ενθαρρυνθούν τόσο οι πολίτες όσο και οι Αρχές ώστε να συμμετέχουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται παγκοσμίως για πιο ασφαλείς κοινωνίες και κράτη.

Είναι αδύνατον ο άνθρωπος να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες. Η μείωση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές επιτυγχάνεται με αυστηρότερους κανονισμούς δόμησης, ορθότερο χωροταξικό σχεδιασμό, καλύτερα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, περιβαλλοντική διαχείριση, σχέδια εκκένωσης και πάνω από όλα την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ….

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top