μενού

Τί είναι το κέντρο κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαγκαδά ξεκίνησε την λειτουργία του στις 16/07/2018 μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020. Εγκαινιάστηκε στις 26/11/2018 υπό την παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα. Αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Σε ποιους απευθύνεται

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι  αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της πολιτείας. 

Ποιές υπηρεσίες παρέχει

Το Κέντρο Κοινότητας παρέχει πληροφόρηση και παραπομπή για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης (τοπικά, περιφερειακά, εθνικά). Δέχεται αιτήσεις για το  Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ και για τα  προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ.  Παρέχει διασύνδεση με προγράμματα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ΤΕΒΑ.

Επίσης παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής  και συμβουλευτικής   υποστήριξης, σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή υποστήριξη παιδιών και εφήβων, υποστήριξη δράσεων όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. 

Που βρίσκεται το Κέντρο Κοινότητας 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαγκαδά βρίσκεται στην οδό Ματαπά 5 (πλησίον της Τράπεζας Πειραιώς) , με αριθμό επικοινωνίας: 2394025048 / Fax: 2394022760

Facebook: https://www.facebook.com/kentrokoinotitaslagada

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top