μενού

 

 

Ακρως ενδιαφέρον χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες το εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Παιδείας (Υ.Κ.Π.A.Α.Π.) του Δήμου Λαγκαδά σε συνεργασία με την εταιρεία LEVER A.E., στο πλαίσιο του έργου HEALTH CARE CENTRE.

Το εργαστήριο διεξήχθη από τον εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ, Πρόδρομο Μελετιάδη, με την συμμετοχή του προσωπικού των παιδικών σταθμών της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά και ήταη χωρισμένο σε δύο μέρη: θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή.

Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου αφορούσε στην θεωρητική εκπαίδευση των συμμετεχόντων και συγκεκριμένα στην κατανόηση της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στην τεχνική βασικής υποστήριξης ζωής αλλά και στις έννοιες του πνιγμού και της πνιγμονής, δηλαδή της απόφραξης του αεραγωγού από ξένο σώμα.

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου ακολούθησε πρακτική εφαρμογή των όσων παρουσιάστηκαν στο θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτές, με τη χρήση διαφόρων σεναρίων, εκπαίδευσαν τους συμμετέχοντες στην εφαρμογή ΚΑΡΠΑ, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αλλά και στην τεχνική που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση περιστατικού πνιγμονής. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν από το ΕΚΑΒ πιστοποίηση παροχής πρώτων βοηθειών.  

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Καμπάνιας Ευαισθητοποίησης «ΣΥΝ(+)ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ για την Υγεία» που υλοποιεί η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά μαζί με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλκηδόνος, σε συνεργασία με το Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών των Δήμων Λαγκαδά και Χαλκηδόνος σε θέματα πρόληψης, αλλά και παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το έργο HEALTH CARE CENTER υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top