μενού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά, ανακοινώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες πολίτες της περιοχής Λαγκαδά, που υπέστησαν ζημιές σε κύριες κατοικίες, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση στις 19/09/2019, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με στοιχεία και δικαιολογητικά, για την χορήγηση επιδόματος, στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών-Λουτρών 14 Λαγκαδάς), καθημερινά από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Αρμόδια υπάλληλος για επικοινωνία και πληροφορίες, η κα. Μουταφτσή Σωτηρία, με τηλ. 23943 31032 (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας)

  • Δικαιολογητικά χορήγησης εφάπαξ επιδόματος 600 € πρώτων βιοτικών αναγκών, σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση ανάγκης συνεπεία φυσικών καταστροφών, στην κύρια κατοικία:

1.Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτούμενου προσώπου (έντυπο Δήμου)

2.Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας)

  • Εγκρίνεται επιπλέον, η εφάπαξ χορήγηση επιδόματος 600 € στις παρακάτω κατηγορίες πληγέντων από φυσικές καταστροφές, με την προσκόμιση επιπλέον των παραπάνω δικαιολογητικών, ως εξής:

1.Πολύτεκνοι, απαιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου

2.Άτομα με αναπηρίες που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα από τα εφαρμοζόμενα προγράμματα του ΥΠΕΚΑΚΑ, απαιτείται Απόφαση έγκρισης χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ ή

Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ

  • Δικαιολογητικά χορήγησης εφάπαξ επιδόματος μέχρι 6.000 € για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή / και την αντικατάσταση οικοσκευής, στην κύρια κατοικία:

1.Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτούμενου προσώπου (έντυπο Δήμου)

2.Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας και τον αριθμό των εξαρτημένων ή /και φιλοξενούμενων μελών του δικαιούχου)

3.Τελευταία υποβληθείσα Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Έντυπο Ε9) συνοδευόμενης από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχει μεταβολή, σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας.

Αν είναι οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κλπ, η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών, μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν ο υπόλοιποι

  • Δικαιολογητικά χορήγησης εφάπαξ επιδόματος ποσού 4.500€ στα άτομα που υπέστησαν μόνιμη σωματική βλάβη λόγω τραυματισμού τους, εξαιτίας φυσικών καταστροφών, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω:

1.Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτούμενου προσώπου (έντυπο Δήμου)

2.Γνωμάτευση Βεβαίωσης Διευθυντή Κλινικής Νοσοκομείου Ε.Σ.Υ. στην οποία αναφέρεται ότι ο αιτών ή η αιτούσα υπέστη μόνιμη σωματική βλάβη, η οποία προκλήθηκε εξαιτίας φυσικής καταστροφής

3.Γνωμάτευση ΚΕ.ΠΑ. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε ισχύ, για το είδος τη πάθησης, το ποσοστό αναπηρίας και διάρκειά της

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top