μενού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 09-09-2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά ενημέρωση των αγροτών και κυνηγών του δήμου μας από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., με θέμα τη νόσο της αφρικανικής πανώλης και τη δίωξη ημίαιμων, μη δεσποζόμενων, χοίρων και αγριόχοιρων στις αγροτικές και λοιπές περιοχές, κατόπιν πρόσκλησης της Αντιδημάρχου Αγροτικής Πολιτικής και Παραγωγικών Τάξεων, κας Άννας Σαρίκου.

Στην ενημέρωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ. κ. Σωτήριος Μπάτος, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης κ. Ιωάννης Πολυχρόνης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης κ. Νικόλαος Καλογεράκος, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαγκαδά κ. Ηλίας Χρηστίδης, ο εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών κ. Ηλίας Τεκίδης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Κτηνιατρικής Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ. κ. Στέφανος Μωραϊτης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων (ΚΑΦΕ) της Δ/νσης Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Σαμαρίδης, ο κ. Τσιαμάδης Ευάγγελος από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων (ΚΑΦΕ) της Δ/νσης Κτηνιατρικής, εκπρόσωποι των Δασαρχείων Λαγκαδά και Σταυρού, κυνηγοί και αγρότες του Δήμου Λαγκαδά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των αγροτών και κυνηγών του δήμου μας για την νόσο της αφρικανικής πανώλης, τους τρόπους εισόδου της σε μια περιοχή και τα μέσα εξάπλωσης της.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι πρακτικές που πρέπει να εφαρμοστούν για την αποτροπή εισόδου της νόσου της αφρικανικής πανώλης στη χώρα μας.

Κατά τη σύσκεψη έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των Δασαρχείων και της Δ/νσης Κτηνιατρικής, των αγροτών και των κυνηγών της περιοχής, ώστε η προετοιμασία να είναι έγκαιρη και ουσιαστική για την αντιμετώπισης τη νόσου.

Υπενθυμίζεται ότι η αφρικανική πανώλη των χοίρων δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, όμως είναι θανατηφόρα για τους χοίρους αποδεκατίζοντας το ζωικό κεφάλαιο και καταστρέφοντας την κτηνοτροφική παραγωγή. Η νόσος δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα και η αποτροπή εισόδου της είναι ευθύνη όλων μας.

Λίστα Συνημμένων Αρχείων
Download this file (afrPan.jpg)afrPan.jpg

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top