μενού

Σε συμφωνία για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης προϋπολογισμού 71.000 ευρώ για την υλοποίηση εργασιών καθαρισμού ρεμάτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαγκαδά, προχώρησαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου με τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιάννη Καραγιάννη.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στο γραφείο της κας. Πατουλίδου παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου.

Σε δηλώσεις της η κα. Πατουλίδου τόνισε χαρακτηριστικά πως :«στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Αντιπεριφέρεια Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και είμαστε αποτελεσματικοί. Όμως, μετά την ψήφιση του Νόμου 4555/2018 («Κλεισθένης») αναλάβαμε μόλις τον Ιούλιο, μεταξύ άλλων, και την αρμοδιότητα των αντιπλημμυρικών έργων όλων των υδατορεμάτων ακόμα και όσων βρίσκονται στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές που ανήκαν στην περιοχή ευθύνης και αρμοδιότητας των αντίστοιχων δήμων. Και την αναλάβαμε χωρίς να έχουμε τις σχετικές μελέτες, τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων και τους κατάλληλους πόρους και μέσα για να την ασκήσουμε κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Προς τιμήν του ο Δήμαρχος Λαγκαδά και αγαπητός φίλος Γιάννης Καραγιάννης μου παρέδωσε τις σχετικές μελέτες που ολοκλήρωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στους καθαρισμούς των ρεμάτων στα όρια του Δήμου, ενόψει χειμώνα. Η υποδειγματική αυτή ενέργεια του Δημάρχου αποτελεί το απαύγασμα της χρόνιας εποικοδομητικής συνεργασίας μας. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα.»

Από την μεριά του ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στην «άψογη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα με την Αντπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου» και τόνισε πως «ήταν αυτονόητο να παραδώσουμε στην Περιφέρεια τις σχετικές μελέτες που ολοκληρώσαμε για τον καθαρισμό των ρεμάτων μας. Τα αυτοδιοικητικά όρια του Δήμου Λαγκαδά μπορεί να είναι περιορισμένα, η ευθύνη όμως για την προστασία των πολιτών και της βελτίωσης της καθημερινότητας τους ξεπερνά τα όρια των τοπικών αναγκών. Στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας για την ασφάλεια όλων των κατοίκων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, θα υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση για να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες επεμβάσεις στα ρέματα.»

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top