μενού

Την Πέμπτη 30-05-2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και ΥΔΟΜ και προέδρου της 5μελούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά Θεόδωρου Τζιαμπάζη, των μελών της Επιτροπής, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, εκπρόσωπου του Δασαρχείου Λαγκαδά και του Πρόεδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαγκαδά

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά. Κύριο μέλημα του δήμου και της Επιτροπής είναι η ενίσχυση των προσπαθειών για την ενημέρωση των δημοτών για την καταπολέμηση των συνεχών εγκαταλείψεων, των κακοποιήσεων, των παράνομων αγοραπωλησιών ζώων και την ρίψη δηλητηριωδών ουσιών, καθώς και η έναρξη ενός ομαλού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ όλων των φορέων.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η ενημέρωση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς για την σπουδαιότητα τοποθέτησης της ηλεκτρονικής σήμανσης των κατοικίδιων ζώων καθώς και προσκόμισης  στο δήμο μας του αντιγράφου του Πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης για την εγγραφή του στη Βάση Δεδομένων του δήμου καθώς και τα πρόστιμα που επιφέρει η μη ύπαρξη ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ζώου.

Συζητήθηκε επίσης ότι η σήμανση των ζώων συντροφιάς βοήθησε στη μείωση των εγκαταλείψεων σε άλλους δήμους και πως είναι το ορθότερο πρώτο βήμα ως προς τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας. Επίσης, η ηλεκτρονική σήμανση του ζώου βοηθά σε περίπτωση που αυτό χαθεί, κλαπεί ή ξεφύγει του ιδιοκτήτη του να επιστραφεί σε αυτόν.

Γι' αυτούς τους λόγους καλούμε εκ νέου τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να προβούν στην ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των ζώων τους καθώς και στην προσκόμιση στο δήμο μας του αντιγράφου του Πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης έτσι ώστε να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια μας για τη μείωση του αριθμού των  αδέσποτων - ελεύθερων ζώων συντροφιάς.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΒΑΚ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top