μενού

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Λαγκαδά - Στα ίδια επίπεδα τα δημοτικά τέλη, χωρίς καμία αύξηση εδώ και τρία χρόνια 

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Λαγκαδά για το έτος 2018, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό, προσαρμοσμένο στα ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα της εποχής και στη συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά συνεχίζει και το 2018 με γνώμονα τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών και τη σημαντική μείωση διοικητικών εξόδων και λειτουργικών δαπανών, για τη σωστή λειτουργία του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων. Σε προτεραιότητα  βρίσκεται η στήριξη του παραγωγικού τομέα με έργα αγροτικής οδοποιίας, η βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών αλλά και η ενίσχυση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων μέσα από δράσεις κοινωνικής πολιτικής.

Παράλληλα μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αξιοποιείται κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, περιβαλλοντικής και ενεργειακής ανάπτυξης σε όλο τον Δήμο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους Δημότες.

Είναι επίσης σημαντικό ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2018, τα δημοτικά τέλη διατηρούνται στα ίδια επίπεδα, χωρίς καμία αύξηση, παρόλο που ο Δήμος Λαγκαδά δεν έχει έσοδα από βιομηχανικά τέλη και τη δραστηριότητα μεγάλων επιχειρήσεων, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Λαγκαδά είναι ο 2ος μεγαλύτερος σε έκταση ηπειρωτικός Δήμος και λαμβάνει τη χαμηλότερη δυνατή τακτική χρηματοδότηση σε σχέση με το μέγεθος και τα ιδιαίτερα γεωγραφικά του χαρακτηριστικά, διατηρεί τα δημοτικά τέλη στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα ώστε να μην επιβαρύνει τους Δημότες του. 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top