μενού

Σε μια καταρχήν θετική απόφαση για την τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 83 προχώρησε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Α. Την κατάργηση της παράκαμψης της Ανθούπολης στην περιοχή του Δερβενίου, ένα σημαντικό αίτημα της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά από τον Απρίλιο του 2015, όταν αιφνιδίως τροποποιήθηκε η διαδρομή της γραμμής 83. Η κατάργηση αφορά σε όλα τα δρομολόγια των γραμμών που εξυπηρετούν την πόλη του Λαγκαδά τόσο για την πρόσβασή στη Θεσσαλονίκη όσο και κατά την επιστροφή, πλην της γραμμής 83Β (εξυπηρέτηση μέσω Λαγυνών). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση 1/2018 του ΟΣΕΘ: «οι λεωφορειακές γραμμές 83, 83Α, 83Μ, 83Τ και 83Χ δεν θα διέρχονται από τις παράπλευρες οδούς εξυπηρέτησης της Εγνατίας οδού, στην περιοχή του Δερβενίου».

Β. Λιγότερες στάσεις στο σύνολο της διαδρομής της γραμμής 83 express στην μετάβαση και στην επιστροφή, με στόχο την γρήγορη μετακίνηση των συνδημοτών μας από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Οι νέες στάσεις της γραμμής είναι:

Στάσεις Μετάβασης

Στάσεις Επιστροφής

Τ.Σ. Λαγκαδά

Πανεπιστήμια

Πάροδος Τζελίλη

Πλατεία Αριστοτέλους

ΙΚΑ

Αντιγονιδών

Πλατεία

Πλατεία Δημοκρατίας

ΚΤΕΛ

Ταχυδρομείο

Έξοδος Λαγκαδά

Σταυρουπόλ

Σούπερ Μάρκετ (Λιντλ)

Λαγυνά

ΔΕΗ

ΑΓΝΟ

Στροφή Περιβολακίου

Στρατόπεδο

Στροφή Καβαλαρίου

Στροφή Καβαλαρίου

Στρατόπεδο

Στροφή Περιβολακίου

ΑΓΝΟ

ΔΕΗ

Σαυρουπόλ

Σούπερ Μάρκετ (Λιντλ)

Ταχυδρομείο

Είσοδος Λαγκαδά

Πλατεία Δημοκρατίας

ΚΤΕΛ

Αντιγονιδών

Πλατεία

Πλατεία Αριστοτέλους

Βασ. Αλεξάνδρου

Πανεπιστήμια

Γυμνάσιο

 

Πάροδος Τζελίλη

 

Τ.Σ. Λαγκαδά

 

Σημειώνεται πως η μείωση των στάσεων αφορά μόνο στη γραμμή 83 expressΣτα δρομολόγια και στις στάσεις των γραμμών 83Μ, 83Τ, 83Α και 83Χ δεν θα γίνει καμία τροποποίηση και θα παραμείνουν ως έχουν σήμερα.

Γ. Άμεση σύνδεση των Λαγυνών με τα Λύκεια της πόλης του Λαγκαδά. Η σύνδεση αυτή αφορά στα πρωινά δρομολόγια της γραμμής 83Τ (7:00 π.μ. και 7:20 π.μ.), τα οποία όταν προσεγγίζουν τα Λαγυνά, θα ακολουθούν τη διαδρομή και τις στάσεις της γραμμής 83Β μέχρι τη στάση «εκκλησάκι» και έπειτα θα συνεχίζουν τη διαδρομή τους μέχρι τα ΙΕΚ Λαγκαδά.

Οι νέες τροποποιήσεις θα τεθούν σε λειτουργία την 1η Φεβρουαρίου 2018.

Επισημάνσεις των συνδημοτών μας σχετικά με τη μείωση των στάσεων της γραμμής 83 express και συγκεκριμένα τις στάσεις «ΚΑΜΑΡΑ» και «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» έχουν καταγραφεί και διαβιβαστεί εγγράφως στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση του Λαγκαδά αν και δεν είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του συγκοινωνιακού έργου, συνεχίζει καθημερινά τις παρεμβάσεις της για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top