Δύο έργα πνοής, το Αποχετευτικό Δίκτυο Ζαγκλιβερίου και ο Σταθμός Επεξεργασίας Λυμάτων Σοχού προχωρούν άμεσα, μετά την ένταξή τους στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Δύο σημαντικά έργα, η ολοκλήρωση των οποίων θα βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας καλύπτοντας όλη την περιοχή του Ζαγκλιβερίου, του Σοχού και του Ασκού και συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική τους αναβάθμιση.

 

Συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020» εντάχθηκαν με Κωδικό Πράξης 5004136 η πρόταση «Κατασκευή έργων αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Ζαγκλιβερίου του Δήμου Λαγκαδά» με συνολικό προϋπολογισμό 6.201.341,47€ και με Κωδικό Πράξης 5006101 η πρόταση «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Σοχού του Δήμου Λαγκαδά» με συνολικό προϋπολογισμό 4.345.341,94€.

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά ξεκίνησε τις διαδικασίες ένταξης των έργων αυτών από μηδενική βάση και προχώρησε στον ταχύτερο δυνατό χρόνο στην ολοκλήρωση των μελετών.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε τη χρηματοδότηση των δύο μεγάλων, σπουδαίων αυτών έργων. Δημόσια θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την πολύ σωστή δουλειά που γίνεται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για τα κονδύλια αυτά. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου έχει την τεχνογνωσία να αξιοποιεί τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων γενικά. Παρά τις συγκεκριμένες και σημαντικές ελλείψεις που επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο από τη μνημονιακή απαγόρευση προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα, θα συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να ωριμάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις, με βάση τις ανάγκες του τόπου και την αναπτυξιακή στρατηγική μας.

Στο πλαίσιο αυτό, αυτό το χρονικό διάστημα υλοποιούνται διαδικασίες ωρίμανσης για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών και την μετέπειτα υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για τα Αποχετευτικά Δίκτυα της Ασσήρου, των Λαγυνών, του Κολχικού και του Καβαλαρίου" δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης. 

 

Δείτε τις πράξεις ένταξης των δύο έργων

Μαζί αποφασίζουμε

Ο Δήμος Λαγκαδά εγκαινιάζει τη δράση ανοιχτής διαβούλευσης «Μαζί Αποφασίζουμε».

Προωθούμε την ανοιχτή συζήτηση και την συμμετοχή όλων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν στον Δήμο μας

Κάντε κλικ για περισσότερα...

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top