Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου η τελετή λήξης του  Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου Ενηλίκων Δήμου Λαγκαδά για το 2017,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά.

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτής εκπαίδευσης που  στοχεύει στη σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση και τη συνεχή επιμόρφωση  των πολιτών όλων των κοινωνικοοικονομικών ομάδων.

Καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος που υλοποιήθηκε από το Δήμο  Λαγκαδά, δίδαξαν διακεκριμένοι εισηγητές, καθηγητές της Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης και ειδικοί επιστήμονες, αναπτύσσοντας θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής του  Δημότη στον 21ο αιώνα, που αποτέλεσε και τον γενικό τίτλο της δράσης.

Η είσοδος σε όλα τα μαθήματα ήταν δωρεάν για τους συμμετέχοντες και για δεύτερη συνεχή φορά εκτός από τα μαθήματα στον Λαγκαδά πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, σε Άσσηρο, Ξυλόπολη, Όσσα, Σοχό, Γερακαρού και Ζαγκλιβέρι. Επίσης για πρώτη φορά φέτος, πραγματοποιήθηκε πιλοτικά και ένας μικρός κύκλος διαλέξεων με προσκεκλημένους επιστήμονες από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Γεωργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ομιλίες για την πρωτογενή παραγωγή, όπως θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Στον χαιρετισμό του, ο υπεύθυνος του προγράμματος Εντεταλμένος  Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Κουτλιάνος, ευχαρίστησε όλους τους  συμμετέχοντες για τη θερμή τους ανταπόκριση και την ενεργό συμμετοχή  τους στο Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο. Συνολικά 279 Δημότες και από  τις 7 Δημοτικές Ενότητες παρακολούθησαν τις 23 διαλέξεις της δράσης. 

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης χαιρέτισε την επέκταση του προγράμματος σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας και τη θεματική διεύρυνσή του σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής. "Το  Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι μια ελεύθερη, ανοιχτή δομή εκπαίδευσης, το περιεχόμενο της οποίας συνδιαμορφώνεται με τους ενδιαφερομένους σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες αλλά και τα χαρακτηριστικά της τοπικής μας κοινωνίας. Ο Δήμος Λαγκαδά θα συνεχίσει να επενδύει  σταθερά στην επιμόρφωση και τη δωρεάν εκπαίδευση των Δημοτών μέσα από τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων ανοιχτών Δημοτικών εκπαιδευτικών δράσεων".

Ακολούθησε η απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συνδημότες μας που συμμετείχαν στις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς και ένας τόμος περιλήψεων των διαλέξεων που δόθηκαν από τους ομιλητές.

Λίστα Συνημμένων Αρχείων
Download this file (AP_2017.pdf)Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο 2017

Μαζί αποφασίζουμε

Ο Δήμος Λαγκαδά εγκαινιάζει τη δράση ανοιχτής διαβούλευσης «Μαζί Αποφασίζουμε».

Προωθούμε την ανοιχτή συζήτηση και την συμμετοχή όλων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν στον Δήμο μας

Κάντε κλικ για περισσότερα...

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά

Τηλέφωνο Επκοινωνίας. 2394 330022

Δημοτικό Πρόγραμμα Προστασίας αδέσποτων

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

CyberKids & CyberAlert

    

Ασφαλής εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.

Επισκεφθείτε το CyberKid μαζί με τα παιδιά σας ώστε να διασκεδάσετε και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια.

 

 

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία

στην πόλη του Λαγκαδά

Δρομολόγια Ο.Α.Σ.Θ.

Go to top