Η 21Η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ALZHEIMER με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της κοινότητας.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια σε Δήμους όλης της Ελλάδας,  ο Δήμος Λαγκαδά έχει ιδρύσει Συμβουλευτικό Σταθμό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση  της ασθένειας διασφαλίζοντας ότι οι συνδημότες μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν  ιδιωτικά, θα αποκτήσουν πλέον πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, σε εξειδικευμένες υπηρεσίες ώστε να υποστηρίζονται και να εξυπηρετούνται τόσο οι ίδιοι όσο και οι φροντιστές τους.

Σκοπός, επίσης, του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια του Δήμου Λαγκαδά είναι:

  • Η Συμβουλευτική και Εκπαίδευση των φροντιστών για την ελάφρυνση του φορτίου που βιώνουν με ένα ανοϊκό άτομο στην οικογένεια.
  • Μη φαρμακευτικές θεραπείες για άτομα με Άνοια ( Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης).
  • Διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες στην κοινότητα.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί στην Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης – Αθλητισμού – Παιδείας ( Υ.Κ.Π.Α.Α.Π) του Δήμου Λαγκαδά ( 3ος όροφος), κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με ραντεβού τις ώρες 10.00-12.00μ.μ. Τηλ: επικοινωνίας 2394020843, 2394020841, 23940 20323.

Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε Κοινότητες Φιλικές για την Άνοια αφού η νόσος ALZHEIMER αφορά όλους μας.

Η ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Άνοια είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Δ. ΤΥΠΟΥ - Αlzheimer.docx)Δ. ΤΥΠΟΥ - Αlzheimer.docx 15 kB
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.