Κοντά στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Λοφίσκου θα βρεθεί αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Τον Αγιασμό θα τελέσει στις 12.30μμ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία συμπίπτει φέτος με μια από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού. Για το λόγο αυτό οι Αγιασμοί πραγματοποιούνται σε ώρες που έχουν συνεννοηθεί οι κατά τόπους εφημέριοι με τους διευθυντές των σχολείων, λαμβανομένης υπόψιν της Θείας Λειτουργίας της σημαντικής γιορτής.

 

Καθαρά και ασφαλή όλα τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά.

Έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι τα σχολεία όλης της επικράτειας του Δήμου Λαγκαδά σύμφωνα και με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι προετοιμασίες για τη σωστή λειτουργία σε όλες τις σχολικές δομές έχουν ολοκληρωθεί. Διενεργήθηκαν σχολαστικές εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης, οι μάσκες που έχει προμηθευτεί κεντρικά για όλη την Ελλάδα η ΚΕΔΕ και τα ατομικά δοχεία νερού (παγουρίνο)  κατανεμήθηκαν στις σχολικές μονάδες, ενώ τα απολυμαντικά, τα σαπούνια χειρός όπως και τα είδη καθαρισμού έχουν κι αυτά διανεμηθεί στους διευθυντές των σχολείων.

Από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Λαγκαδά καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στις εκπαιδευτικές μονάδες να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός καθαριστριών για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα, οι Διευθυντές των Σχολείων θα πρέπει να ενημερώνουν έγκαιρα τις Σχολικές Επιτροπές για τις ανάγκες ανεφοδιασμού σε υγειονομικό και άλλο υλικό που θα προκύπτουν. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Λαγκαδά προτίθεται να παραδώσει και επιπλέον αριθμό μασκών πολλαπλών χρήσεων στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές με σκοπό την κάλυψη επιμέρους αναγκών που μπορεί να προκύψουν.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Δήμος Λαγκαδά «επιστρατεύει» και τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να διασφαλιστεί, στο μέτρο του δυνατού, ότι κανείς μαθητής και εκπαιδευτικός δε θα νοσήσει εντός των σχολικών εγκαταστάσεων. Με την προμήθεια δύο αυτόνομων ρομποτικών μονάδων που εκτελούν χρέη απολύμανσης στοχευμένα και σε τυχόν μολυσμένες επιφάνειες, αλλά και με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία, αφού διαθέτουν σχετικές υγειονομικές πιστοποιήσεις, προγραμματίζει τακτικές προληπτικές απολυμάνσεις όλων των σχολικών συγκροτημάτων του.  

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.