Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με στόχο το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων και τη λήψη μέτρων λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς(κατηγορία 4),για αύριο Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στο νομό Θεσσαλονίκης.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη της αυξημένης ετοιμότητας και επιφυλακής όλων των υπηρεσιών-φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, ενώ αποφασίστηκαν οι συστηματικές περιπολίες - και μέχρι την ύφεση των φαινόμενων- από επίγεια και εναέρια μέσα των δασικών περιοχών όλου του Δήμου Λαγκαδά.

Ειδικότερα, αποφασίστηκαν μικτές περιπολίες από τμήματα του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στους δασικούς όγκους του Δήμου Λαγκαδά, αύξηση των περιπολιών σε δασικές περιοχές όλου του δήμου από τη Δασική Υπηρεσία, από το Δασικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σοχού, από το Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης, καθώς συνδρομή των εθελοντών της ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά.

Από πλευράς εναέριας επιτήρησης, η Αερολέσχη Θεσσαλονίκης θα διαθέσει δύο αεροπλάνα της και θα πραγματοποιήσει περιπολίες πυρασφάλειας-πυροπροστασίας σε όλο το Δήμο Λαγκαδά.

Στο μεταξύ, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στο τμήμα του Περιαστικού Δάσους (Σειχ-Σου), που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου - Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη, από σήμερα Πέμπτη 03.09.2020 και ώρα 23.00 μέχρι μέχρι 06.00 το πρωί του Σαββάτου 05.09.2020,καθώς και αυστηρή και αυξημένη επιτήρηση των δασικών συμπλεγμάτων των Δ.Ε. Λαγκαδά και Δ.Ε. Σταυρού και του Δάσους Χορτιάτη.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.