" Δ Ε Ν Ξ Ε Χ Ν Ω..."19Η ΜΑΙΟΥ. ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥΜε τη φωταγώγηση του Δημαρχείου Λαγκαδά σε κόκκινο χρώμα τιμά ο Δήμος Λαγκαδά τη φετινή Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. O Δήμος Λαγκαδά συμμετέχει στις φετινές ιδιαίτερες εκδηλώσεις, λόγω Covid-19, φωτίζοντας συμβολικά το κτίριο του Δημαρχείου με κόκκινο χρώμα που αντιπροσωπεύει το αίμα των χιλιάδων θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας.

«Μπορεί οι φετινές εκδηλώσεις να βρίσκονται στη σκιά της πανδημίας η ιστορική μνήμη όμως είναι ζωντανή και άσβεστη για τα χιλιάδες αθώα θύματα των συστηματικών διώξεων και σφαγών που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου, όπως και άλλοι χριστιανικοί πληθυσμοί της Μικράς Ασίας, από το κίνημα των νεότουρκων και των εθνικιστών του Κεμάλ» τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης και επισημαίνει:

«Όσοι έχουμε ρίζες από τον μαρτυρικό Πόντο, δεν ξεχνούμε. Οι πληγές από την τουρκική βαρβαρότητα δεν κλείνουν. Η φωταγώγηση του Δημαρχείου είναι ένα χρέος τιμής απέναντι στους προγόνους μας και μια συμβολική πράξη που υπενθυμίζει το διαρκή αγώνα για την ηθική δικαίωση και την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας».

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.