Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρεία του Δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα 12/03/2020 στο Δημαρχείο Λαγκαδά με τη συμμετοχή όλων των αντιδημάρχων, των προέδρων των ΝΠΔΔ και Σχολικών Επιτροπών, εκπροσώπων των Δημοτικών Επιχειρήσεων όπως και υπηρεσιακών παραγόντων με στόχο την αξιολόγηση της συνολικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας όπως και τη λήψη περαιτέρω μέτρων στο Δήμο Λαγκαδά με βάση τις τελευταίες οδηγίες από τα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΔΥ. 

 

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκαν τα επείγοντα μέτρα που έχουν ληφθεί από πλευράς Δήμου, με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, όπως την αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοτικών δομών (ΚΑΠΗ, λουτήρων και λουτρικών εγκαταστάσεων των Λουτρών Λαγκαδά, απαγόρευση λειτουργίας όλων των κλειστών και ανοικτών χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, αναστολή λειτουργίας των τμημάτων των φιλαρμονικών και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης όπως και των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δράσεων) με στόχο τον περιορισμό μετάδοσης της νόσου.

 

Αποφασίστηκε, επίσης η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα συντονίσει τις ενέργειες και δράσεις στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε υπηρεσίες και χώρους της του Δήμου Λαγκαδά, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση των υπαλλήλων καθαριότητας σε υπηρεσίες και σε χώρους όπου συναθροίζεται ευρύ κοινό. 

 

Στα μέτρα που αποφασίστηκαν περιλαμβάνονται, ακόμη, οι απολυμάνσεις σε δημοτικά κτίρια, οι ενημερώσεις των εργαζομένων από τους γιατρούς εργασίας για τους τρόπους προφύλαξης, και η συνέχιση της διανομής ενημερωτικού εντύπου με όλες τις οδηγίες για τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες. 

 

Τέλος, συζητήθηκαν και οι οδηγίες για τις άδειες ειδικού σκοπού που περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με θέμα «κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του». 

 

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t9e/1/16/27a1.png");">➡️Καθώς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες αναμένεται έξαρση της νόσου ο Δήμος Λαγκαδά έχει την υποχρέωση να επισημάνει στους δημότες του, για μια ακόμη φορά, ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προφύλαξης και συστήνει τη συμμόρφωση στις εντολές και στις οδηγίες των ειδικών και επιστημόνων οι οποίες ανακοινώνονται.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.