Λαγκαδάς 05/03//2020

 

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του δήμου Λαγκαδά και του δημάρχου Ιωάννη Ταχματζίδη για τη στήριξη και τόνωση του αγροδιατροφικού τομέα και την ενδυνάμωση της απασχόλησης στην περιοχή πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το διευθύνοντα σύμβουλο και στελέχη της ΜΑΘ-Αναπτυξιακή Εταιρεία Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης.

 

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κατάστημα της Κοινότητας Ασσήρου παρουσία της Γ.Γ του Δήμου Ελένης Δραγατίδου, εξετάστηκαν οι τρόποι και οι διαδικασίες συμμετοχής του Δήμου Λαγκαδά στο ευρωπαϊκό έργο «Smart Rural Entrepreneurship» το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας από το Πρόγραμμα Balkan- Mediterranean 2014 – 2020 και αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές.

Στόχος της νέας δημοτικής αρχής, όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης, είναι η περιοχή του Λαγκαδά να καταστεί, με τον κατάλληλο σχεδιασμό και τις συντονισμένες δράσεις, ένας σημαντικός κόμβος αγροδιατροφής, καινοτομίας και αγροτικής επιχειρηματικότητας. «Με σχεδιασμό έργων και δράσεων και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων υλοποιούμε με σταθερότητα τις δεσμεύσεις μας και βάζουμε σε τροχιά εκσυγχρονισμού το Δήμο Λαγκαδά, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του τόπου μας και των ανθρώπων του. Υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και τους νέους επιχειρηματίες και δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για τη συνεργασία, τη δικτύωση, την εκπαίδευση και την κατάρτιση τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχματζίδης.

 

 

Ο κύριος σκοπός του έργου Smart Rural Entrepreneurship είναι η δημιουργία διακρατικής συνεργασίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές για πέντε βαλκανικές χώρες, μέσω της ανάπτυξης και αξιοποίησης του μοντέλου έξυπνης εξειδίκευσης SmartRural, το οποίο βασίζεται στις αρχές της καινοτομίας και της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Με το έργο επιδιώκεται η δημιουργία υπηρεσιών και εργαλείων εκπαιδευτικής και συμβουλευτικής υποστήριξης σε startups ή υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιαδιατροφικό τομέα για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

                                                                                               

 

Από το Γραφείο Τύπου

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.