Κάθε χρόνο η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει περίπου 100 θέσεις αμειβόμενης και 20 θέσεις μη αμειβόμενης υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης, καθώς και έως 6 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για άτομα με αναπηρία, σε διάφορους τομείς ειδίκευσης.
-Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;-
Ιθαγένεια
Δεκτοί για πρακτική άσκηση στη ΓΓΣ μπορούν να γίνουν:
- πολίτες της ΕΕ
- πολίτες των υποψήφιων προς ένταξη χωρών οι οποίες έχουν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις προσχώρησης στην ΕΕ
- Γλώσσες
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση τουλάχιστον δύο επίσημων γλωσσών της ΕΕ. Δεδομένου ότι η αγγλική και η γαλλική χρησιμοποιούνται εκτενώς για την εσωτερική επικοινωνία εντός της ΓΓΣ, οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν καλά μία από τις γλώσσες αυτές (επίπεδο C του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τα γλωσσικά προσόντα).
- Χαρακτηριστικά των ασκουμένων
Επί του παρόντος, οι περισσότερες αιτήσεις προέρχονται από υποψηφίους που έχουν σπουδάσει δίκαιο, πολιτικές επιστήμες, διεθνείς σχέσεις, ευρωπαϊκές σπουδές και οικονομικά.
Η ΓΓΣ αναζητεί επίσης ασκούμενους με προσόντα σε άλλους τομείς όπως: μετάφραση, ανθρώπινο δυναμικό, επικοινωνία, εκπαίδευση, πληροφορική (πλατφόρμες συνεργασίας), διαχείριση αρχείων και εγγράφων, κλάδος πολιτικών μηχανικών, γραφιστική, πολυμέσα, γεωργικός κλάδος, βιοχημική μηχανική, υγεία και ασφάλεια των τροφίμων, διαχείριση της ενέργειας, περιβάλλον, αεροδιαστημική μηχανική.
Η πρακτική άσκηση έχει διάρκεια 5 μηνών.
Υποβολή αιτήσεων για την περίοδο Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2021 έως 28 Σεπτεμβρίου 2020.
 
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.