Τον ετήσιο διαδικτυακό διαγωνισμό μετάφρασης «Juvenes Translatores» για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να προωθηθεί η εκμάθηση ξένων γλωσσών και η μετάφραση, διοργανώνει η η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Έως τις 20 Οκτωβρίου 2020 σχολεία από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε θα μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, ώστε οι μαθητές τους να έχουν τη δυνατότητα να συναγωνιστούν τους συνομηλίκους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μαθητές που γεννήθηκαν το 2003 καλούνται να μεταφράσουν ένα σύντομο κείμενο και να ζήσουν την εμπειρία της μετάφρασης.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2020.
Ο διαγωνισμός Juvenes Translatores αποδείχθηκε εφαλτήριο και για άλλες γλωσσικές και πολιτισμικές πρωτοβουλίες. Έτσι, ορισμένα από τα συμμετέχοντα σχολεία ξεκίνησαν μέσω του διαγωνισμού ανταλλαγές εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται για τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο ηλεκτρονικής αδελφοποίησης "eTwinning".
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.